Cissi Wallin. Foto: TT

SVT sänder Cissi Wallins metoo-dokumentär

Uppdaterad
Publicerad

De profilerade feministerna Maria Sveland och Cissi Wallin reagerade med vrede på att män fått uttala sig i medier om hur det är att bli sexbrottsanklagad. Därför gjorde de en egen dokumentärfilm med drabbade kvinnors perspektiv. Nu har SVT köpt rättigheterna, filmen sänds i oktober.

Dokumentärfilmen De rättslösa föddes ur en vrede över att sexbrottsanklagade män fick komma till tals i SVT. Maria Sveland och Cissi Wallin ville att kvinnor också skulle få höras, och drog igång en insamling. Nu står det klart att SVT köpt rättigheterna och sänder dokumentärfilmen. Maria Sveland skriver på sina sociala medier:

I efterdyningarna av metoo fick flera kända och mäktiga män uttala sig i media om hur det kändes att bli sexbrottsanklagad, något som väckte stor vrede hos många av oss. Var fanns kvinnornas berättelser? De som överlevt övergreppen men som efteråt sveks av samhället och tvingades betala priset själva; ekonomiskt, hälsomässigt och juridiskt.”

De rättslösa får premiär på SVT Play den 24 oktober, och sänds i SVT2 den 28 oktober kl. 20.00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Kultur
Mer Nyheter