Claes Eriksson: Inget mer Galenskaparna och After shave

Uppdaterad
Publicerad

2016 satt gänget bakom Galenskaparna och After shave upp en scenversion av tv-seriern ”Macken”. Men något mer från 80-talsgruppen kommer inte, säger en av grundaren Claes Eriksson till Göteborgs-Posten.

Våren 2024 är det nypremiär av operan ”Viva la mamma” i regi av den tidigare Galenskaparen Claes Eriksson. Men något mer Galenskaparna och After shave kommer det inte bli säger han till GP.

– Jag kan inte se att vi gör något tillsammans igen.

”Jag har ingen lust”

De tidigare kollegorna Jan Rippe och Per Fritzell fortsätter dock med scenshown ”Gott och blandat”.

– Det är bara jag och Jan och Per som är aktiva, men jag har ingen lust att göra något på tre, då vill jag göra något helt nytt, säger Claes Eriksson till GP.

Humorgruppen Galenskaparna bildades 1982 och bestod av bröderna Claes och Anders Eriksson och Kerstin Granlund. Barbershopkvartetten After shave bildades 1979 och bestod av Jan Rippe, Knut Agnred, Per Fritzell och Peter Rangmar. Grupperna har huvudsakligen uppträtt tillsammans som Galenskaparna och After shave, GAS.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.