Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så förändrade kollapsen Cleo: ”Jag kommer aldrig kunna veta någonting”. Foto: Sverige!/SVT/P3 Guld

Cleo om framgången efter utbrändheten: Saker spelar mindre roll

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie ”Cleo” Missaoui var mitt i artistkarriären när hon gick in i väggen och drabbades av graviditetsdepression. Nu är hon trippelt Grammisnominerad med ett album som handlar om vägen tillbaka.

– Mina barn blev enormt viktiga. De kunde lära mig att se på den här världen igen, säger hon.

Nomineringar och priser betyder mycket för hiphopartisten Cleo eftersom det bekräftar hennes musikaliska och artistiska förmåga. Men samtidigt spelar priser mindre roll eftersom hennes första fullängdsalbum är det mest personliga hon någonsin gjort. Det berättar hon i SVT:s ”Sverige!”.

– Det är mitt liv. Jag kunde inte göra annorlunda. Jag vet inte om jag varit duktig på något, utan jag har bara berättat om mitt liv, säger hon.

I början av maj delas Grammisarna ut och sommar ska hon ut på turné.

Nu snurrar ju plötsligt hjulen fortare än någonsin. Är du inte rädd för att gå in i väggen igen?

– Jo, men det har jag redan gjort. I julas hade jag en sån: ”Jag är inte glad. Jag behöver vila”. Det är skönt att man har blivit äldre. Vi håller på att kalibrera: Hur ska vi göra sommaren så att alla kommer orka? Så att alla kroppar kommer orka, och alla huvuden.

Se hela intervjun i kulturprogrammet Sverige! på SVT Play, eller lördag den 25/3 klockan 19:00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.