CNN-chefen Jeff Zucker riktar skarp kritik mot USA:s president Donald Trump och Vita husets pressekreterare Sarah Saunders för deras ”upprepade attacker mot media”. Foto: TT

CNN-chefen: Trump måste förstå allvaret med sina attacker mot medierna

Uppdaterad
Publicerad

Misstänkta sprängladdningar upptäcktes under onsdagen via post till flera kända personer och platser i USA. Däribland utsattes CNN:s redaktion på Manhattan och fick utrymmas efter att en rörbomb upptäckts i byggnadens postrum. I ett uttalande riktar nu kanalens högste chef skarp kritik mot Trump och hans pressekreterare Sarah Saunders.

Det var under onsdagsmorgonen, amerikansk tid, som det började komma larm om att misstänkta sprängladdningar skickats ut, av en okänd avsändare, till flera välkända personer i USA. Misstänkta laddningar upptäcktes bland annat till paren Obamas och Clintons respektive bostäder i New York och Washington DC.

Men även Time Warner Center på Manhattan i New York där mediejätten CNN har en redaktion fick utrymmas efter att ett misstänkt föremål som visade sig vara en rörbomd upphittats i ett postrum.

Efter händelsen riktar nu CNN-chefen Jeff Zucker skarp kritik mot landets president Donald Trump och Vita husets pressekreterare Sarah Saunders för deras ”upprepade attacker mot media”.

”Vita huset uppvisar en fullständig brist på förståelse för hur allvarliga deras upprepade attacker mot media är. Presidenten, och särskilt Vita husets pressekreterare, borde inse att deras ord har betydelse. Men än så länge har de inte visat någon förståelse för detta”, skriver chefen för CNN Worldwide i ett uttalande på Twitter.

Trump avfärdade kritiken

CNN-chefen Jeff Zuckers uttalande går i linje med den debatt som uppstått med anledning av de upprepade bombhoten, där det har argumenterats för att de som varit måltavla för breven är politiska motståndare till presidenten. Och att Trumps aggressiva språkbruk är en bidragande orsak till ett hårdare politiskt klimat.

Den kritiken avfärdade Donald Trump under ett kampanjmöte i Wisconsin där han bland annat uppmanade medierna att lägga ned stridsyxan. Men också att medierna är delaktiga i att sätta den politiska tonen i landet och kommer med ”falska” attacker, skriver AP. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer