Trump uppmanar medierna att upphöra med sina fientligheter vid ett kampanjtal i Wisconsin. Foto: AP/TT

Trump avfärdar kritiken efter bomberna: ”Medierna är delaktiga”

Uppdaterad
Publicerad

Under ett kampanjmöte i Wisconsin uppmanar president Donald Trump medierna i landet att lägga ner stridsyxan och sluta med sin fientlighet, rapporterar AP. Det efter att kritik riktats mot presidentens aggressiva språkbruk som en bidragande orsak till att CNN:s kontorsbyggnad i New York och flera politiska motståndare fått rörbomber med posten.

– Vi vill att alla sidor enas tillsammans till fred och harmoni. Varje attack eller hot om politiskt våld är en attack mot vår demokrati, sade presidenten.

Samtidigt som Trump vädjar alla parter till ”harmoni” letar FBI febrilt efter avsändaren till de rörbomber som skickats hem till bland andra Barack Obama, Hillary Clinton och kontoret till chefen för CNN senaste dagarna.

Än så länge finns det inget känt motiv bakom brevbomberna som adresserats till högt uppsatta personer i det amerikanska samhället. I debatten som råder angående bombhoten har det argumenterats att de som varit måltavla för breven är politiska motståndare till presidenten, och att Trump aggressiva språkbruk är en bidragande orsak till ett hårdare politiskt klimat.

Avfärdar kritiken

Presidenten avfärdar den kritiken och slår tillbaka med att även republikaner blivit påhoppade på offentliga platser. Han påtalade även att medierna är delaktiga i att sätta den politiska tonen i landet och kommer med ”falska” attacker.

Trump gjorde uttalandet i Mosinee i delstaten Wisconsin, där han kampanjtalade inför det kommande kongressvalet om drygt två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.