Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I sommar släpps uppföljaren till det populära spelet. Foto: pressbild/ SVT arkiv

”Counter-strike 2” bekräftat – släpps i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Ett av världens mest populära spel, förstapersonsskjutaren ”Counter-strike”, får sig ett rejält ansiktslyft i sommar.

Det nya namnet blir ”Counter-strike 2”, eller ”CS2”, och är en gratis uppdatering till ”CS:Go”. Den här gången används Valves nya spelmotor Source 2.

Valve beskriver uppdateringen som ”det största tekniska steget framåt i 'Counter-strikes' historia”, i ett pressmeddelande.

Alla föremål som spelare tidigare köpt följer med till ”CS2”, och bland nyheterna nämns omgjorda specialeffekter, ljud och dynamiska rökgranater, det sistnämnda betyder bland annat att rök kan fylla utrymmen på ett naturligt sätt och att molnets form kan förändras av kulor och granater, enligt Valve.

Släpps i sommar

Utvalda spelare kan testa ”CS2” redan nu, medan uppdateringen släpps till alla någon gång i sommar.

”Counter-strike” spelas i lag och var vid släppet 1999 först en variant (modd) av ”Half-life”. ”CS:Go” släpptes 2012 och återfinns alltjämt ofta i toppen på de mest spelade spelen på distributionsplattformen Steam och är ett populärt e-sportspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.