Se klippet för att höra Marianne Mörck berätta om när hon och Barbro ”Lill-Babs” Svensson förstod att deras karaktärer i Bonusfamiljen är ett kärlekspar. Foto: Ulrika Malm/SVT

Då förstod Marianne Mörck och Lill-Babs att de spelade ett par

Uppdaterad
Publicerad

Marianne Mörck och Barbro Svensson spelade paret Gugge och Birgitta i Bonusfamiljen. Men de förstod inte själva att deras karaktärer var ett kärlekspar förrän de var en bra bit inne i inspelningen av första säsongen. Det berättar Marianne Mörck i Min sanning.

Det var karaktärerna Gugge och Birgittas utseenden som fick Marianne Mörck att börja fundera kring deras relation, berättar hon i Min sanning.

Hon tyckte att de såg så olika ut, inte som två kompisar som brukar låna kläder och smycken av varandra.

Min sanning

”Varför är hon här?”

– Jag frågade regissören: Varför är hon här, som kompis? Varför står vi och rullar köttbullar, hon med tio ringar och jag med arbetarhänder? “Nämen ni är lesbiska!” Då hade det gått fyra avsnitt, berättar Marianne Mörck.

Hör Marianne Mörck berätta om när hon och Barbro ”Lill-Babs” Svensson förstod att deras karaktärer var ett kärlekspar i klippet ovan.

Barbro Svensson gick bort 2018, efter att ha gjort två säsonger som Gugge i Bonusfamiljen.

I Min sanning pratar Marianne Mörck med Anna Hedenmo bland annat om hennes egna likheter med karaktären Birgitta, hennes vänskap med “Lill-Babs” och hur det var att leva tillsammans med en alkoholist.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Min sanning

Mer i ämnet