Kamratposten grundades 1892 och riktar sig mot barn och unga. Foto: TT

Dagens Nyheter tar över Kamratposten

Publicerad

Kamratposten kommer att flytta in på Dagens Nyheters redaktion och blir en del av dagstidningens verksamhet. Men innehållet i den 126 år gamla Kamratposten kommer inte att förändras av sammanslagningen, menar DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Sammanslagningen innebär att Kamratpostens fem medarbetare kommer att flytta in hos Dagens Nyheter, rapporterar Medievärlden.

– Kamratposten ska forsätta precis som den gjort i alla år, säger Peter Wolodarski, chefredaktör på Dagens Nyheter, till nyhetssajten.

– De gör precis som DN kvalitativ journalistik men riktar sig mot unga. Jag tror vi kommer kunna hjälpa varandra framåt.

Ett av de huvudsakliga skälen till sammanslagningen av de två Bonnierägda tidningarna är att DN ska hjälpa Kamratposten att utvecklas med sin digitala närvaro.

– DN har kommit mycket längre än oss digitalt. Längst i Sverige rent av. Det är självklart en stor fördel för oss att flytta in i den miljön. Vi får även chansen att synas i nya kanaler och förhoppningsvis locka nya prenumeranter, säger Kamratpostens chefredaktör Lukas Björkman i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer