Serietidningen Herman Hedning läggs ner Foto: Jonas Darnell

Serietidningen om Herman Hedning går i graven

Publicerad

Serietidningen Herman Hedning ger ut sitt sista nummer. Det säger seriens skapare Jonas Darnell till Kulturnyheterna. Men samtidigt öppnar han för att utgivningen kan fortsätta på ett annat förlag.
– Jag måste fortsätta göra det här, säger han.

Den förhistoriska figuren Herman Hedning skapades av Jonas Darnell 1988, och sedan 1998 har han haft en egen tidning. Men nu slutar tidningen ges ut av Egmont publishing och enligt skaparen beror det på att den har för liten publik för ett stort förlag.

– Tidningen har fortfarande runt fem, sex tusen läsare så jag hoppas på att hitta en lösning, antingen ge ut själv eller på något annat förlag. Det känns lite spännande faktiskt, säger Jonas Darnell.

I vilken form serien kan återuppstå i framtiden är oklart, men en digital utgivning är inte ett alternativ för Jonas Darnell.

– Det är inte samma känsla att läsa e-tidningar, jag tror att Herman Hedning är någonting som måste ges ut i pappersform. Jag kan inte tänka mig att inte göra en serietidning, det är en stor del av mig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer