Dags för P3 Guld i både radio och tv

Uppdaterad
Publicerad

Lördagen den 21 januari 2006 arrangeras P3 Guld för tredje året i rad i Göteborg. P3 Guld 2006 direktsänds i P3 från 20:03 och eftersänds i SVT2 kvart över nio samma kväll.

Programledare för galan, som äger rum på Storan i Göteborg, är Kulturnyheternas Petra Markgren Wangler och Tant Muttie (Rachel Molin).

Bland artisterna som uppträder på galan finns The Cardigans, The Sounds, Robyn, Darin, Ayesha, Daniel Boyacioglu, Tim Neu, Torgny Melins samt Jenny Wilson.

Vinnarna av priset röstas fram av både lyssnare och specialjury. I nästan alla kategorier bestämmer en jury vilka som ska nomineras. Det finns dock en kategori där P3:s lyssnare är med redan i nomineringsfasen och det är Guldmicken, priset för årets live-akt.

Så här lyder bestämmelserna för P3 Guld-priset:

”P3 Guld tilldelas kvalitativt bra musik i sin genre, baserat på albumutgivning. Undantagna albumkravet är Guldmicken, Årets dans, Årets låt och Årets nykomling. Skivorna ska vara utgivna mellan 3/12 2004 – 9/12 2005. Samlingsalbum tas inte upp till bedömning. En artist eller skiva kan belönas i flera klasser.”

Anders Blåder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.