Spotifys grundare Daniel Ek på det nya huvudkontoret i Stockholm Foto: TT

Daniel Ek försvarar valet av Joe Rogan på stormöte

Publicerad

I ett tal under ett möte med anställda på Spotify försvarade bolagets vd Daniel Ek valet av Joe Rogans podcast i stället för Neil Young, rapporterar The Verge.

Daniel Ek, vd för musiktjänsten Spotify, förklarade i ett 15 minuter långt tal varför man gjort valet att behålla The Joe Rogan Experience i stället för Neil Youngs musik. Det var under ett möte med anställda som Ek menade att Spotify är en plattform – enbart en leverantör av teknologi för kreatörer – och inte en utgivare som lägger sig i materialet som delas.

Han lyfte även att The Joe Rogan experience är kritisk för strömningstjänstens välmående då det är plattformens mest eftersökta podcast. Men tillbakavisar att Spotify stöttar Joe Rogans uttalanden och val av gäster.

– Jag förstår att de faktum att hans podcast är exklusiv för Spotify får det att se ut som att vi står bakom varje ord han säger. Men så är inte fallet, sade Daniel Ek i sitt tal.

Sedan beslutet att behålla Rogan och ta bort Young har det uppstått frustration bland företagets anställda då de menar att andra initiativ, så som att belysa andra poddare som kan bidra till större diversifiering, åsidosatts för Rogans gynning.

– Folk känner sig mer och mer irriterade oavsett vad ledningen säger. Hela narrativet känns som det landar i ”Vad är bäst för Joe Rogan och hans publik?”, säger en Spotify-anställd till The Verge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.