John Dillermands penis lever ibland sitt eget liv. Foto: Louise Bergholt Sørensen/DR

Danskarna rasar över barn-tv om världens längsta penis

Uppdaterad
Publicerad

En ny dansk tv-serie för barn har väckt starka reaktioner. Den handlar om den animerade gubben John Dillermand – som har världens längsta penis.

I lördags hade den animerade tv-serien John Dillermand premiär på den danska public service-kanalen för barn, DR Ramasjang. Diskussionen därefter har kommit att handla om ifall ämnet är lämpligt, då den riktar sig till barn mellan fyra och åtta år.

Serien handlar om John Dillermand som har världens längsta penis och som introsången utlovar så finns det ”nästan inget han inte kan göra med den”. I tv-serien åker Johns penis fram när han behöver ett längre koppel till hundarna eller när en granne behöver hjälp med att hissa flaggan. Ibland lever den sitt eget liv och då blir det genant, som när den stjäl en glass från ett barn.

Starka reaktioner på sociala medier

På tv-kanalens egen Facebook-sida finns både ris och ros från tittarna.

Flera skriver att de är skakade av det opassande innehållet, någon kallar det pornografiskt, och en skriver att detta blir sista gången barnen får titta på barnkanalen. Några oroar sig för att deras barn ska blotta sig, och andra är rädda att DR ger ett verktyg till pedofiler.

Andra skriver att deras barn tyckt serien var rolig, och att det är vuxenvärlden som sätter John Dillermand i en sexuell kontext.

Kommer inte avpubliceras

Det kommer sändas totalt 20 avsnitt av serien, och flera av dem är redan publicerade på sajten. Till DR Kultur säger Morten Skov Hansen, chef på DR Ramasjang, att serien kommer fortgå som planerat.

Han säger också att bland annat Sex & samfund, en organisation som kan liknas vid RFSU i Sverige, har varit delaktiga i förarbetet, samt att DR är nöjda med resultatet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.