Varför går inte snusket hem i ESC? Ta reda på det i klippet. Foto: EBU, Helin Pakdemir

Därför går inte snusket hem i ESC

Uppdaterad
Publicerad

Snuskinslagen säljer inte i årets Eurovision song contest. Varken Albaniens eller Lettlands bidrag, som innehöll juckande och en sallad bestående av kvinnliga genitalier, tog sig vidare från tisdagens semifinal.

– Arrangörerna var inte nöjda med Albaniens juckdans, säger Kulturnyheternas reporter på plats i Turin, Lydia Farran-Lee.

I torsdagens semifinal uppträder San Marino med bidraget ”Stripper” som innefattar en lättklädd koreografi. Men hittills har inte bidragen med sexuella tendenser nått särskilt stor framgång.

Albaniens Ronela Hajati fick bilder i sociala medier nedplockade från sitt första genrep av ”Sekret” av arrangören EBU då de ansågs för provokativa. Bidraget, som fick förbli intakt, tog sig inte vidare från semifinalen.

Eurovision song contest 2022

Diet bestående av sallad och oralsex

Även Lettlands Eurovision-resa tog slut under tävlingens första delmoment. I bidraget ”Eat your salad” sjunger gruppen Citi Zēni om en diet bestående av sallad och oralsex.

– Det finns nog en känsla av att det är ett familjeprogram och att man inte ska ha låtar som handlar om strippor eller f*ttsallad, säger Lydia Farran-Lee.

Är det juryn eller publiken som är pryd? Svaret hittar du i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2022

Mer i ämnet