Tabloidtidningen Daily Star livesände ett salladshuvud under en veckas tid för att se om det kunde överleva längre än Liz Truss som premiärminister. Foto: TT/Daily Star

Därför jämförs Liz Truss med ett salladshuvud i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Liz Truss har meddelat sin avgång som Storbritanniens premiärminister. I samband med detta har ett skämt om Truss och ett salladshuvud cirkulerat i brittiska medier. Men vad handlar det om?

Det hela började den 11 oktober med en artikel i The Economist om det oroliga ekonomiska läget i Storbritannien. Skribenten förutspådde att Liz Truss politiska karriär hade samma hållbarhetslängd som ett salladshuvud.

Tabloidtidningen Daily Star tog då skämtet ett steg längre och började sända live dygnet runt med en bild på premiärministern och ett salladshuvud för att se vem som kunde överleva längst.

Efter att Truss meddelat sin avgång fastslog Daily Star salladshuvudet som överlevande vinnare.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.