Fab Freddie och David Lindgren. Foto: TT

David Lindgren och Fab Freddie vill komma tillbaka nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Trots att David Lindgren tidigare sagt att han ”tappat glädjen” på grund av kritik och negativa kommentarer angående Melodifestivalen kan han tänka sig att vara programledare igen om han får frågan. Även Fab Freddie vill göra Mellorepris.

”Framförallt tappade jag liksom glädjen. Vad jag än gör hittar någon något bajs i det liksom. Kreativiteten dog lite i mig någonstans halvvägs in i det här.” Så sa David Lindgren efter genrepet om den negativa kritiken mot manus och show – trots det vill han nu programleda igen.

Kan du tänka dig att göra det här igen?

– Oj... Oj, oj, oj. Jo men absolut, det är ett skitroligt jobb. Om jag går på magkänsla, sen ska man ju väga in att man är borta mycket från familj och så, säger han.

– Man kanske får tjockare och tjockare hud? Det positiva väger tyngre.

En dröm och en ynnest

Även sidekicken Fab Freddie har fått kritik för bristande manus och har även blivit utsatt för näthat, men:

– Jag skulle utan tvekan tacka ja. Att få leva den här drömmen har varit en ynnest på alla sätt. Lite som David var inne på: nu har man kommit så långt i att bearbeta alla kommentarer och bara fokusera på det positiva. Det vinner alla dagar i veckan, säger Fab Freddie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.