De äldre tar över dansapparna i karantänen

Uppdaterad
Publicerad

När många sitter i karantän märks en tydlig danstrend på sociala medier. Vi blickar tillbaka på några folkkära koreografier.

Vårstädning och sträckläsning är heta tips för den som vill fördriva tiden i karantän. Men på sociala medier kan man se en ny trend – dans.

På videoappen TikTok avlöser dansutmaningarna varandra, och nu är det ännu fler som tar sig an dem. Oftast är det en kort koreografi som slår igenom, kopplat till en specifik låt, och så gör andra användare sina egna försök.

Klippen är ofta bara 15 sekunder och det gäller att sätta rörelserna i takt med klippet i appen. Savage med Megan Thee Stallion och Doja cats Say so är låtar som fått populära danssteg senaste veckorna.

Danserna lockar hela familjen

Användarna är vanligtvis i yngre tonåren, men senaste veckorna har dansandet på sociala medier-plattformen blivit ett familjenöje. I flera av de klipp som blivit virala ser man att dansandet spridit sig över generationsgränserna.

Dansstegen är ofta lätta och lockar även de med minst taktkänsla att testa på en ny koreografi.

Andra virala danser

Förra året slog låten Wow you can really dance igenom på TikTok, där användarna dansade på huk med benen instoppade i ärmarna på en luvtröja. Innan dess testade många på att ”flossa”, att svinga armarna snabbt längs med kroppen.

Många folkkära koreografier har kommit och gått, även innan det blev ett tidsfördriv för karantänsittare. Vi blickar tillbaka på några legendariska danser.

Se klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet