Tusse och Perrelli till final i kvällens deltävling

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriten Tousin ”Tusse” Chiza gick som väntat vidare till final i Melodifestivalens tredje deltävling. Där får han sällskap av veteranen Charlotte Perrelli.

– Mäktigt! Det känns väldigt speciellt och overkligt, säger Tusse i programmet.

Alla har pratat om Tousin ”Tusse” Chiza. På plats i Annexet har hans bidrag till och med jämförts med Loreens ”Euphoria”. Och oavsett om jämförelserna håller eller inte så tog sig det 19-åriga stjärnskottet raka vägen till final med sin midtempo-pop i låten Voices.

Tusse slog igenom när han vann Idol 2019 och har även deltagit i programmet Talang i TV4. Men Melodifestivalen känns en bra bit större.

– Det här är Sveriges största musiktävling. Det är stjärnor som gör det här. Jag trodde inte att mitt namn och Charlottes namn hör ihop, det var too far away. Jag blev chockad, säger han.

Men det fortfarande en del att slipa på till finalen.

– Jag tyckte sången var lite svajig men jag hade så kul. Jag har varit jätteorolig för min prestation och kände att jag kommer att fucka upp det här, säger Tusse.

Perrelli: ”Inte sjungit på ett år

Nästan lika väntat var Tusse skulle få finalsällskap av Eurovision-vinnaren Charlotte Perrelli. Tretton år efter Melodifestival-vinsten med ”Hero” fick hon nu äntligen ta sig till final igen.

Men hon beskriver kvällen som rejält nervig.

– Jag höll på att kräkas innan. Det hade inte varit roligt att åka ut med huvudet före nu. Eftersom jag tycker att låten förtjänar en finalplats. Jag svettades i varje bit av kroppen, säger hon efter tävlingen.

Charlotte Perrelli är glad att nysatsningen på Melodifestivalen gick hem.

– Det är så lätt att man tänker att det är en tävling. Att det känns ytligt och inte är så viktigt. Men för oss är det inte så. Jag har inte sjungit på ett år. Bara att få gå upp på scenen och jobba med rösten igen känns nästan lite nytt. Det är så många timmars arbete som ligger bakom.

Till andra chansen går Alvaro Estrella med sin Baila Baila och Klara Hammarström med sin Beat Of Broken Hearts.

Emil Assergård, Mustasch och Elisa är ute ur tävlingen.

Slutresultat i deltävling tre

Finalist: Charlotte Perrelli – Still Young

FInalist: Tusse – Voices

Andra chansen: Alvaro Estrella – Baila Baila 

Andra chansen: Klara Hammarström – Beat Of Broken Hearts 

Plats 5: Emil Assergård – Om allting skiter sig 

Plats 6: Mustasch – Contagious

Plats 7: Elisa – Den du är 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.