Kjelll Bergqvist Foto: TT

”De kan lika gärna gå och pissa på flyktingarna”

Uppdaterad
Publicerad

”De kan lika gärna gå och pissa på flyktingarna”.

Så sa skådespelaren Kjell Bergqvist om Stefan Löfvens regering.

Under direktsändningen av konserten ”Hela Sverige skramlar” bad skådespelaren Kjell Bergqvist att få ordet av tv-profilen Kattis Ahlström, som modererade samtal med hjälporganisationer.

– Du får tio sekunder, sa Ahlström, och Bergqvist tog dem.

Galan Hela Sverige skramlar

– Löfven och de andra som har ansvar här, de gör ingenting. De har inte spenderat en enda krona. De kunde lika gärna gå ner på Centralstationen och pissa på de här flyktingarna, sa han.

”Det faller på sin egen orimlighet”

Statsministern befinner sig just ni New York för att medverka under FN:s toppmöte.

Hans presskontakt, Dan Lundqvist Dahlin, hälsar i ett mejl till Kulturnyheterna att Kjell Bergqvist för ett ”märkligt resonemang”.

”Det faller på sin egen orimlighet. Sverige är ett av de länder som tar emot flest flyktingar per capita. Migrationsverket arbetar dag och natt med att ta emot alla asylsökande på ett professionellt och rättssäkert sätt. Polisen har hanterat en svår situation på ett lugnt och värdigt sätt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Galan Hela Sverige skramlar

Mer i ämnet