”Vi är överväldigade”

Uppdaterad
Publicerad

Välgörenhetsgalan blev en storartad succé, enligt arrangörerna. Och donationerna till världens flyktingar fortsätter ticka in.

Musik, brandtal och mer än 40 miljoner kronor till världens flyktingar. Det är slutresultatet efter tisdagens välgörenhetsgala Hela Sverige Skramlar i Globen.

– Vi är överväldigade, man är helt hög av energi och kärlek från igår. Allting gick strålande: 40 miljoner är mer än vi någonsin kunnat drömma om, säger Malin Larsson på bokningsbolaget Blixten och co, en av initiativtagarna till arrangemanget.

Galan Hela Sverige skramlar

Hinner inte räkna

60 av Sveriges största artister, däribland Tomas Ledin, Carola och Laleh, deltog i galan som arrangerades ideellt av svenska arrangörsjättar som Blixten och co, Live Nation och Luger. Tidigt på kvällen kraschade betalappen Swish på grund av överbelastning.

– Det är ett lyxproblem i sammanhanget att folk vill skänka för mycket pengar. Det tickar fortfarande in, senaste siffran är 40 miljoner, men vi har inte ens hunnit räkna allt, säger Malin Larsson.

Massiv respons

1 161 000 personer såg galan live i SVT 1. Hela Sverige Skramlar sändes samtidigt i elva andra nyhetsmedier och kanaler.

Sociala medier kokade under tisdagskvällen då tiotusentals svenskar livekommenterade galan på Facebook och Twitter.

”Tack alla som kom, såg stöttade och gav kärlek. På, bakom och av scenen + alla tittare! Tillsammans gör vi skillnad!”, skrev Jonas Gardell på Twitter efter konserten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Galan Hela Sverige skramlar

Mer i ämnet