Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman.

De programleder Musikhjälpen i år

Uppdaterad
Publicerad

Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman blir programledare för välgörenhetsprogrammet Musikhjälpen i år, rapporterar Sveriges radio.

I år sänds Musikhjälpen dygnet runt mellan den 14 och 20 december och temat är ”ingen människa ska lämnas utan vård”.

Programledare blir Farah Abadi, Felix Sandman och Brita Zackari. Farah Abadi har lett Musikhjälpen tre gånger tidigare. Hon inledde sin karriär i Malmökanalen P3 Din gata och har sedan dess programlett en rad radio -och tv-program.

– Det är lika pirrigt och nervöst som första gången, säger hon till Sveriges radio.

Två debutanter

Sångaren och skådespelaren Felix Sandman har medverkat i Musikhjälpen som artist årligen sedan 2014, men debuterar som programledare. Han är bland annat känd från dramaserien Störst av allt och från Melodifestivalen.

Brita Zackari är programledare, författare och poddare, och har programlett flera program i SVT. Hon driver även en podcast med kollegan Parisa Amiri. Även hon har medverkat i Musikhjälpen, men inte som programledare.

– Jag är otroligt peppad och hedrad över att få detta uppdrag särskilt ett år som detta, när vårt behov av gemenskap och samhörighet är större än någonsin, säger Brita Zackari till Sveriges radio.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer