David Sundin, Lina Hedlund och Linnea Henriksson leder Melodifestivalen 2020. Foto: Eva Edsjö/SVT

De programleder Melodifestivalen 2020

Uppdaterad
Publicerad

David Sundin, Linnea Henriksson och Lina Hedlund programleder Melodifestivalen nästa år, meddelar arrangörerna via Instagram.

Tävlingen hålls nästa år i Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm. För Eskilstuna blir det premiär att arrangera kalaset. Det är första gången den nya trion David Sundin, Linnea Henriksson och Lina Hedlund programleder. Lina Hedlund deltog i årets upplaga av Mello och tog sig till finalen, som John Lundvik sedan vann.

I ett pressmeddelande från SVT säger Lina Hedlund att det under många år har varit en dröm för henne att programleda tävlingen.

”Jag har tävlat sex gånger (2002, 2003, 2009, 2010, 2014, 2019) och mellanakt (2013 och 2017), så att få kliva in i denna nya roll i detta sammanhang känns enormt kul!”, säger Hedlund i meddelandet.

Linnea Henriksson beskriver uppdraget som ”världens största ära” och David Sundin säger att hans första tanke när han fick frågan var ”ÄNTLIGEN”.

2019 programleddes Melodifestivalen av Marika Carlsson, Eric Saade, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer.

Första deltävlingen hålls den första februari och finalen den 7 mars 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.