Foto: TT

Hit kommer Melodifestivalen 2020

Uppdaterad
Publicerad

Turnéplanen för nästa års Melodifestival är klar. I februari startar resan genom Sverige och kommer göra anhalt i: Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm. För Eskilstuna blir det premiär att arrangera kalaset.

– Förutom de städer som välkomnar Melodifestivalen varje år så blir det kära återseenden när vi återkommer till Luleå och Linköping. Vi är också extra glada över att vi efter så många år på turné hittar nya städer som tar emot oss med öppna armar, såsom Eskilstuna i år, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, i ett pressmeddelande.

Melodifestivalens första deltävling kommer den 1 februari hållas i Linköping, därefter följt av Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm.

I år är det den 60:e upplagan av musiktävlingen. Förra året var det John Lundvik som tog hem vinnarplatsen med låten Too late for love, och som sedermera representerade Sverige när Eurovision avgjordes i Tel Aviv. Han kom då på femte plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet