Sverigeaktuella Zara Larsson: ”Kan själv bestämma hur folk ska se mig”

Uppdaterad
Publicerad

Popstjärnan Zara Larsson är inte nöjd förrän hon säljer ut de största arenorna runt om i världen. På vägen dit styr hon bilden av sig själv i sociala medier och utlovar att nya låtar är på gång.

Under sommarens Sverigespelningar kommer Zara Larsson att bjuda på sina numera klassiska hits – men snart kommer ny musik. Själv hade hon gärna släppt nya låtar ”igår”, men mycket i omvärlden ska klaffa och fansen får vänta lite till.

– Jag vet att jag har sagt att det ska komma ny musik ganska länge nu, men jag hoppas att det ska hända om några veckor.

Inte nöjd

I framtiden väntar även en flytt – 2019 vill Zara Larsson prova på livet Los Angeles, där hon spelar in sina låtar.

– Jag känner inte så mycket folk i USA för jag är ju bara där och jobbar. Jag vet inte hur det är att bo där i vardagen, gå och handla och hänga med kompisar. Men bilden jag har är att det är ganska avslappnat.

Är du nöjd med där du är i din karriär nu?

– Verkligen inte. Jag är nöjd med det jag åstadkommit, men jag är verkligen inte klar. Jag vill ta det till en nivå där jag kan turnera runt om i världen och sälja ut arenor. Det är drömmen.

”Det är 2018”

Zara Larsson har hela sin karriär varit flitigt närvarande på sociala medier som till exempel Instagram, Twitter och Snapchat. Trots att hon mött hat i sina kanaler när hon skrivit om till exempel feminism, är det framförallt deras positiva krafter hon ser.

– Folk på sociala medier ställer sig ändå bakom mig och stöttar, det betyder allt. Hade ingen gjort det och det bara hade kommit massa negativitet hade ingen orkat med någonting här i världen.

Vad tycker du om bilden av dig själv i media?

– Det är 2018, jag har mina egna kanaler, jag kan bestämma själv hur jag vill att folk ska se mig. Det känns tryggt att veta att jag har en direktkontakt med mina följare, fans och till och med de som inte ens tycker om mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.