Joy, Dotter och Lilla Namo är några av artisterna som uppträder på Putte i Parken i Stockholm. Foto: TT

Endast kvinnliga artister till Putte i Parken

Uppdaterad
Publicerad

På årets Stockholmsupplaga av den ambulerande festivalen Putte i Parken kommer endast kvinnliga artister att stå på scenen i Kungsträdgården, detta för att nå arrangörernas jämställdhetsmål.

”Vi vill boka jämställt gällande alla våra festivaler. Vi har nått målet i Karlstad så det är bra. Vi har absolut inte nått det i Leksand och därför jämnar vi ut totalen i och med att vi bara bokar kvinnliga artister i Stockholm. Vi vill försöka ta vårt ansvar som arrangör för en jämställd scen helt enkelt, och vi är enormt glada över den här grymma line-upen vi fått till i Stockholm”, säger arrangören Niclas Lagerstam i ett pressmeddelande.

Det gör Putte i Parken till den tredje sommarfestivalen som satsar uteslutande på kvinnliga artister i år. Den 3 augusti äger Queens of Pop rum i Uppsala, där bland andra Zara Larsson och Icona Pop uppträder. Den 31 augusti är det dags för festivalen Statement, som bara tillåter ”kvinnor, icke-binära och transpersoner” på scen såväl som bland besökarna.

Anordnas i tre städer

Hittills klara artister till Putte i Parken i Stockholm är Ängie, Lilla Namo, Dotter, Esther Vallee, Shirin, Joy, The Magnettes, Orkid, Hanna Larsson & Andrea, Amanda Fondell, Py Bäckman och Mimi Werner. Fler artister tillkommer.

Putte i Parken arrangeras i Karlstad 28–30 juni, Leksand 13–14 juli och Stockholm 27–28 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.