Dolph Lundgren: ”En utsatt position”

Uppdaterad
Publicerad

Måns Zelmerlöw, Christine Meltzer och Dolph Lundgren leder Melodifestivalen 2010.

– Jag har förstått att det är en utsatt position, säger Dolph Lundgren.

Tre programledare istället för en – och tre programledare med helt olika relation till Melodifestivalen.

Dolph Lundgren, som inte bott i Sverige på 26 år, har knappt sett Melodifestivalen och aldrig lett en direktsändning.

Christine Meltzer är enligt egen utsago schlagerfantast och Måns Zelmerlöw har själv medverkat i Melodifestivalen flera gånger – senast förra året var han favorittippad med låten Hope and Glory.

– Vi hade inte tänkt just tre programledare, utan när det stod klart att alla dessa tre ville så kunde vi inte motstå frestelsen, säger Thomas Hall, projektledare.

Varför fick inte Petra Mede fortsätta?

– Jag är en förespråkare för att byta programledare varje år, säger Thomas Hall.

Hård press

Att leda Melodifestivalen är den mest bevakade programledarpositionen i svensk teve. Sex direktsändningar i sex veckor med massivt mediafokus.

– Det är en väldigt utsatt position har jag förstått, det är väldigt stort här i Sverige. Det är klart att det kan bli negativt men det får man ta. Det är en stor utmaning för oss, säger Dolph Lundgren.

– Och vi måste försöka att inte fokusera på vad som skrivs, även om det är svårt, säger Måns Zelmerlöw som sedan genombrottet i Idol för fyra år sedan varit väl bevakad i media.

– Och framförallt fokusera på artisterna, säger Christine Meltzer.

Sofia Benholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.