Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag känner att den gamla Johanna har kommit tillbaks i mig, säger artisten Johanna ”Dotter” Jansson om sin fjärde medverkan som artist i Melodifestivalen. Foto: SVT/Stina Stjernkvist

Dotter: ”När jag var yngre ville jag vara en älva”

Publicerad

Johanna ”Dotter” Jansson har tävlat flera gånger i Melodifestivalen som både artist och låtskrivare. Hela karusellen med presskonferenser, genrep och stress brukade göra henne nervös. Men i år har hon funnit en inre ro.

– Jag känner att jag börjar hitta tillbaka till det mer jordnära, lugna, harmoniska.

När Dotter ställde upp i Melodifestivalen för första gången 2018 hade hon stora problem med nerverna. Men med åren kom mer erfarenhet och livsinsikter.

– Jag började tänka mycket på vad nervositet är och insåg att det är att du lever i känslor i framtiden. Vilket inte går för vi kan ju bara leva i känslor i nuet. Då fick jag någon sorts aha-upplevelse.

Melodifestivalen 2024

Dotter ser också tillbaka på uppväxten i skogarna i Arvika, Värmland. Då kände hon sig mer jordnära, vilket är en känsla hon försökt fånga i sitt nummer. Hon uppträder barfota, ensam på en scen med en flygel.

Låten ”It's not easy to write a love song” handlar om hur en kärleksrelation kan kännas i vardagen.

– Man glorifierar inte den andra, håller inte heller på att göra slut utan man är i en kärleksrelation där vissa dagar är bättre, vissa sämre. Dåliga dagar kan det vara svårt att ge en kärleksbekräftelse till den andra.

Se mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet