Instagramkontot Dyngbaggegalan blir podcast varje vecka. Pressbild. Foto: Novel Studios/TT

Dyngbaggegalan blir podcast

Uppdaterad
Publicerad

Humorkontot Dyngbaggegalan tar steget ut från Instagram och blir podcast. Varje vecka leder Leo Vene en gala där han nominerar sina favoritögonblick i olika kategorier.

– Det kommer bli skratt och obekvämt, säger skaparen Leo Vene.

– Jag har tänkt på att skapa en podd länge och vi har jobbat med att hitta rätt läge och rätt ton. Nu har vi hittat den och det funkar bra även i poddformat, säger Leo Vene till Kulturnyheterna.

Kontot, som både hyllar och driver med humoristiska och obekväma ögonblick från tv och sociala medier, startades 2017 och har i dag över en halv miljon följare. Podden kommer att vara som en ljudversion av kontot.

– Det kommer att bli skratt och obekvämt. Ja, det man gillar med Instagramkontot, säger Leo Vene.

Det första avsnittet heter ”Besvikelser” och innehåller bland annat en uppgiven Danny Saucedo och ett av Leo Venes egna favoritklipp; längdskidåkaren Therese Johaugs besvikelse när hon får veta att hon blir avstängd.

Podcasten kommer att släppas varje fredag på alla plattformar med start 4 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.