Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Fokus: Hon har trollbundit sin publik i åratal – men många som står utanför Swiftiebubblan fattar inte grejen. Foto: TT / AFP

”Vad fan är grejen med Taylor Swift egentligen?”

Uppdaterad
Publicerad

Hon är världens största artist. Ändå är det många som inte har en relation till Taylor Swift överhuvudtaget.

Vad är egentligen grejen? Och varför står stjärnorna rätt för just henne, som ingen annan tycks kunna kopiera?

Taylor Swift har rönt enorma framgångar genom att vara en av de mest konsekvent producerande musikerna under snart 20 års tid.

Samtidigt är hon en artist som både fans och icke-fans använder sig av för att positionera sig själva, menar journalisten Helle Schunnesson.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

– Taylor Swift har ibland har stämplats som tjejig, popig och kanske lite platt, vilket gör att många avfärdar det direkt och inte lyssnar på en enda låt, säger hon.

Nu kommer snart världsstjärnan, som har slagit alla möjliga typer av strömningsrekord, till Sverige. Den 17-19 maj spelar hon tre utsålda konserter i Stockholm.

Så vad är hennes främsta usp? Vad är det för påskägg som swifties försöker dechiffrera? Och har hon verkligen samma ”star quality” som andra världsstjärnor? Hör Helle Schunnesson förklara i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet