Edward af Sillén kommenterar semifinal 1 och 2 på egen hand, Linnea Henriksson ansluter till finalen. Foto: Christine Olsson / TTBo Håkansson/ SVT / TT

Edward af Sillén kommenterar semifinalerna på egen hand – Henriksson covidpositiv

Uppdaterad
Publicerad

Artisten och kompositören Linnea Henriksson skulle ha varit Edward af Silléns bisittare i de kommande semifinalerna i Eurovision i Turin, men på grund av ett positivt snabbtest kommer hon inte längre att medverka. 

– Jag hade verkligen sett fram emot det här uppdraget och att få uppleva Eurovision på plats, så det är förstås supertrist och surrealistiskt hur det blev, säger Linnea Henriksson.

Artisten och kompositören Linnea Henriksson testades vid avresa till Turin negativt för Covid19, men ett snabbtest efter ankomsten gav ett positivt svar. Trots att ett tredje, officiellt test godkänt av italienska myndigheter visade negativt, reser Linnea Henriksson hem igen och medverkar inte i semifinalsändningarna.

Edward af Sillén kommer därför att kommentera de två första semifinalerna på egen hand. Finalen kommer däremot att genomföras av dem båda från SVT i Stockholm.

– Vi gjorde allt enligt reglerna och jag är glad för alla försiktighetsåtgärder. Ingen har blivit utsatt för fara, jag har inte Covid och jag får kommentera finalen med Edward, som jag längtat efter. Nu fortsätter vi att fokusera på precis det vi som var tanken från början – att heja fram Cornelia och Sverige till vinst, säger Linnea Henriksson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.