ASAP Rocky 2018. Foto: AP/TT

Efter slagsmålet: ASAP Rockys Norge-konsert ställs in

Uppdaterad
Publicerad
Artisten ASAP Rocky sitter anhållen i Stockholm efter en misstänkt grov misshandel i söndags natt. Artisten har ett späckat festivalschema och en inplanerad konsert i Norge i kväll, men åklagaren Fredrik Karlsson säger att han kan behöva stanna i Sverige.

ASAP Rocky hade spelat på festivalen Smash när han anhölls av polisen misstänkt för grov misshandel. Misshandeln ägde rum i söndags. Ytterligare två är anhållna för grov misshandel och en fjärde för misshandel av normalgraden.

I kväll (onsdag) var artisten inbokad att stå på scen på den norska festivalen Kadetten klockan 22.15. Under eftermiddagen bekräftar festivalen i ett pressmeddelande att konserten ställs in. Kadetten har fått uppgifter om att ASAP Rocky kan släppas tidigast i morgon, skriver Aftenposten. ASAP Rocky hade bokats som ersättare för Chance the rapper, som ställde in sin medverkan på Kadetten i juni.

På torsdag är en spelning planerad i Polen och därefter i Irland, England och Ryssland.

”Osannolikt med beslut i kväll”

Kammaråklagare Fredrik Karlsson säger att det är osannolikt att ASAP Rocky släpps fri i kväll.

– Vi följer upp löpande. Så fort det finns skäl att frisläppa så gör vi ju det. Men det är inte troligt att det blir ett frisläppande i dag, säger han.

– Just nu är han ju anhållen och bollen ligger hos åklagaren, som ska fatta beslut om han ska vara kvar eller inte. Utländska personer i Sverige kan bli frihetsberövade om man tror att de ska lämna landet, men man kan fråga sig vad det finns för skäl att hålla kvar honom när förhören väl är genomförda, säger ASAP Rockys advokat Henrik Olsson Lilja.

Oklart med konserterna i Polen och Irland

Hur det blir med de framtida spelningarna är oklart, men senast på lördag ska Fredrik Karlsson besluta om ASAP Rocky ska häktas eller inte.

– Jag har på mig till lördag klockan 12 att bedöma om de ska begäras häktade eller inte, säger Fredrik Karlsson.

Därefter får åklagaren vända sig till tingsrätten om han bedömer att männen ska sitta frihetsberövade längre tid. Det innebär att tre konserter, i Norge, Polen och Irland riskerar att ställas in. Bara under juli månad har ASAP Rocky tolv till konserter inbokade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ASAP Rocky

Mer i ämnet