Här är händelsen som gör att rapparen häktats för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan ASAP Rocky anhölls i veckan misstänkt för grov misshandel efter ett slagsmål i centrala Stockholm. Tre personer till i hans sällskap är också anhållna. Under fredagen kom beskedet att rapparen häktas misstänkt för brott.

Natten till onsdag greps den amerikanska rapparen och tre personer till i hans sällskap. De anhölls senare.  

– Jag kan bekräfta att det finns fyra personer anhållna, en av dem för misshandel av normalgraden och tre för grov misshandel och bland dem är den här artisten, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten, till SVT Nyheter. 

Misshandeln ska ha skett på söndagskvällen i centrala Stockholm. På Instagram har artisten själv lagt upp filmklipp som han menar visar bakgrunden till händelsen.

I filmklippet syns hur en yngre man försöker slå ASAP Rockys livvakt efter att livvakten bett honom att gå därifrån. Rapparen vänder sig senare mot kameran och säger att mannen och hans vän följer efter dem.

“Vi vill inte ha problem”, säger han.

Film visar misshandeln

Ett vittne har filmat slagsmålet som följer. I klippet syns rapparen slita tag i en av männen och kasta ner honom på marken. Därefter utdelas sparkar mot mannen.

Senast lördag klockan 12.00 måste åklagaren bestämma om männen ska begäras häktade eller inte.

– Utredningen fortsätter nu med förhör och tekniska undersökningar, säger Karin Rosander på Åklagarmyndigheten.

30-åriga ASAP Rocky, vars riktiga namn är Rakim Mayers, befann sig i Sverige för att uppträda på festivalen Smash på Stadion i Stockholm, vilket han också gjorde på tisdagskvällen. ASAP Rocky är från New York och fick sitt stora genombrott 2011 när han släppte sin mixtape Live. Love. ASAP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.