Vrad Pitt levererar en dyster väderprognos Foto: Comey central/Youtube

Efter avhoppet från Parisavtalet: Här ger Brad Pitt en dyster prognos

Uppdaterad
Publicerad

”Det blir väldigt varm i det här området – och det här”.
Brad Pitt dök upp som meteorolog och levererade en dystopisk väderleksrapport i tv efter att Donald Trump dragit sig ur Parisavtalet.

Den 1 juni meddelade USA:s president Donald Trump att landet drar sig ur klimatavtalet från 2015. Avtalet skrevs på av 195 länder i Paris för att minska de globala utsläppen.

– Parisavtalet är ytterligare ett exempel på hur Washington ingår avtal som missgynnar USA till andra länders fördel, motiverade presidenten beslutet – som fick klimatexperter världen över att skaka på huvudet.

Skådespelaren Brad Pitt anslöt sig till skaran av kritiker när han dök upp som meteorolog i ”The Jim Jefferies show”.

”Finns ingen framtid”

– Det kommer att bli varmare i det här området här, säger Pitt och pekar på en väderkarta där flera stora solar har grillat jordskorpan fullständigt.

– Och här.

När programledaren frågar hur långtidsprognosen ser ut svarar Brad Pitt:

– Det finns ingen framtid.

Tidigare har bland andra skådespelarna Leonardo DiCaprio och Bette Midler, och dokumentärregissören Michael Moore kritiserat Donald Trumps beslut att dra sig ur Parisavtalet, skriver Variety.

LÄS MER: EU-ordföranden: Trump förstår inte Parisavtalets villkor

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer