Storytels vd Jonas Tellander och Bonnierförlagens vd Håkan Rudels är nu överens. Foto: TT

Efter bojkotten: Bonnierförlagen överens med Storytel

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera månaders bojkott har Bonnierförlagen nu kommit överens med Storytel. Från och med den 1 september kommer man åter igen att kunna läsa och lyssna på förlagets böcker på strömningstjänsten.

Det var oenigheter kring ersättningsnivåerna från Storytel som gjorde att Bonnierförlagen i april i år slutade släppa nya titlar till strömningstjänsten. Men nu har alltså parterna kommit överens om ett avtal som kommer att löpa på tre år.

– I och med detta avtal har vi säkrat förutsägbara och långsiktigt hållbara ersättningsnivåer för oss och alla våra författare, vilket har varit helt avgörande för oss, säger Bonnierförlagens vd Håkan Rudels i ett pressmeddelande.

Avtalet rymmer Bonnierförlagens hela digitala utgivning, det vill säga 2 000 ljudböcker och 7 000 e-böcker – samt framtida utgivning.

– Jag gläds enormt åt att Storytels kunder åter kan läsa och lyssna på hela Bonnierförlagens katalog, inklusive alla nya böcker. Storytel och Bonnierförlagen har haft intensiva förhandlingar under sommaren som slutligen utmynnade i att vi kunde ingå avtalet idag. Det har varit ett givande och ett tagande, säger Storytels vd Jonas Tellander i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.