Tina Fey och Amy Poehler ledde årets Golden Globe-gala. Nu jobbar organisationen bakom galan på att återupprätta förtroendet. Foto: NBC via AP/TT

Efter korruptionsanklagelser – Golden Globe inför reformer

Uppdaterad
Publicerad

Efter korruptionsanklagelserna som riktades mot Golden Globe-galan och dess brist på mångfald, införs reformer. Det rapporterar Deadline.

Antalet medlemmar i organisationen Hollywood Foregin Press Association (HFPA) som ligger bakom galan ska utökas till över 100 under året och minst 13 procent ska vara svarta. Beskedet kommer efter att flera stora pr-firmor i Hollywood hotat att inte längre låta sina kända klienter medverka vid intervjutillfällen för organisationens medlemmar eller vid Golden Globe-galan i framtiden, rapporterar Deadline.

HFPA har på sista tiden anklagats för korruption och det har också uppmärksammats att den relativt lilla men mäktiga gruppen inte har en enda svart medlem.

”Vi borde ha gjort mer, tidigare”, skriver HFPA i en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.