Instagrams chef Adam Mosseri. Foto: TT/Mosseri

Efter kritiken – Instagram pausar förändringar

Uppdaterad
Publicerad

Instagram kommer att pausa några av sina senaste förändringar efter en vecka av ökande kritik från användarna. Det säger Instagrams chef Adam Mosseri i en intervju med nyhetsbrevet Platformer.

En testversion av appen som öppnade för helskärmsfoton och videor kommer att fasas ut under de kommande veckorna, och Instagram kommer även att minska antalet rekommenderade inlägg i appen medan de arbetar för att förbättra sina algoritmer.

– Jag är glad att vi tog en risk – om vi inte misslyckas då och då tänker vi inte tillräckligt stort eller djärvt. Men vi måste definitivt ta ett stort steg tillbaka och omgruppera, sade Mosseri till Platformer

Beskedet kommer efter att hundratusentals användare, däribland Kylie Jenner och Kim Kardashian, protesterat mot att det sociala nätverket blivit alltmer likt det videobaserade nätverket Tiktok.

En del av kritiken handlade om Instagrams ökade fokus på videor istället för stillbilder. Skiftet mot videor på Instgram kommer dock troligtvis att bestå trots kritiken.

– Människor delar och interagerar mer med video i förhållande till foton, och mer och mer över tid, säger Mosseri.

– Det är en branschövergripande trend och jag tror inte att det skulle vara ansvarsfullt att ignorera den.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.