Se när Will Smith går till attack mot komikern Chris Rock under Oscarsgalan. Foto: ROBYN BECK/AFP/TT

Efter örfilen – Will Smith ber om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Under oscarsgalan tidigare i år hörde hela världen örfilen som Will Smith gav Chris Rock. I en video på Instagram ber nu hollywoodstjärnan om ursäkt till komikern.

Det var under oscarsgalan i mars som komikern Chris Rock drog ett skämt om Jada Pinkett-Smiths snaggade huvud, som är en följd av sjukdomen alopeci som orsakar håravfall. Något som fick hennes make Will Smith att se rött och kliva upp på scenen och ge Rock en örfil i direktsänd tv.

Tre månader senare ber nu filmstjärnan om ursäkt i en video på Instagram som inleds med texten ”Det har gått ett tag, under de senaste månaderna har jag tänkt mycket och jobbat på mig själv”. I klippet riktar han en ursäkt direkt till Rock, vilket han inte gjorde under sitt ursäktstal på oscarsgalan.

– Jag har hört av mig till Chris och det svaret jag fått är att han inte är redo att prata med mig, så jag säger det här: Jag ber om ursäkt till dig. Mitt beteende var oacceptabelt. Jag är här när du är redo att prata, säger Smith i klippet.

Fortsättningsvis berättar han att ingen del av honom i stunden tyckte att hans agerande var rätt. Han ber även om ursäkt till Chris Rocks familj.

Avstängd från Oscarsgalan i 10 år

I kölvattnet av lavetten har även Oscarsakademien stängt av Will Smith från att gå på galan under de närmsta tio åren. Han har själv meddelat att han respekterar och accepterar beslutet.

I klippet nedan ser du Will Smiths örfil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.