Foto: TT

Efter Pokémon go – nu kommer Harry Potter-spelet

Uppdaterad
Publicerad

För tre år sedan pågick en pokémon-mani världen över. Överallt syntes folk spatsera med en telefon i näven och span i blicken. Nu kanske det är dags för nästa. För Pokémon go-skaparna är tillbaka med ett nytt spel som tar med spelaren till Harry Potters-universum, skriver tidningen Ny teknik.

Pokémon go som lanserades 2016 spred sig som en löpeld världen över. Spelet som fortfarande är i gång, men kanske inte lika fullt populärt som tidigare, får nu en konkurrent (om än från samma spelstudio). Det rapporterar tidningen Ny teknik.

I spelet Harry Potter: Wizards unite, som släpps den 21 juni i USA och Storbritannien, axlar man rollen som häxa eller trollkarl och beger sig ut för att rädda världen undan en annalkande undergång och förfall åt ondskan. Dementorer och andra varelser från Harry Potter-världen är gissningsvis starkt närvarande.

Uppsvinget för Pokémon go för tre år sedan hade dock sina baksidor. Bland annat förolyckades två kvinnor i Japan när en lastbilschaufför var upptagen med att spela spelet och av misstag körde på dem.

Inget Hogwarts att vänta

I det nya Harry Potter-spelet är det av trailern att döma likt Pokémon go spelarens ”vanliga” omgivning som står som fond för spelandet. Så den som väntar sig att få löpa runt i Hogwarts långa korridorer i jakt på varelser att besegra kommer därmed dessvärre bli besviken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.