Mikael Persbrandt tar över rollen som tårtgeneralen. Foto: TT/John Macdougall

Efter Robert Gustafssons avhopp – Mikael Persbrandt tar över

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Mikael Persbrandt som ersätter Robert Gustafsson i Tårtgeneralen.

– Vi är såklart överlyckliga över att ha Sveriges i särklass bäste skådespelare ombord, säger Filip Hammar i en kommentar.

Under måndagen meddelade Robert Gustafsson att han hoppade av Tårtgeneralen eftersom Filip & Fredriks ”filmmanus inte nått upp till en tillfredsställande nivå”. När Kulturnyheterna sökte Fredrik Wikingsson bekräftade han att den nya huvudrollsinnehavaren var klar, men var förtegen om vem det var.

”Mikael Persbrandt har hela tiden varit vårt förstaval”

Nu är det klart att det blir Mikael Persbrandt som tar över rollen som den excentriske tårtgeneralen Hasse P och Filip Hammar och Fredrik Wikingsson skriver i en kommentar att Persbrandt hela tiden varit förstahandsvalet.

– Vi var i kontakt med honom redan för tre år sen. Men vi insåg snabbt att han var alldeles för upptagen med andra projekt, och att han inte skulle bli tillgänglig på flera år. Men nu har vi löst detta! Och vi är, såklart, överlyckliga över att ha Sveriges i särklass bäste skådespelare ombord, skriver Filip Hammar i ett pressmeddelande.

I övriga roller syns bland andra Helena Bergström och Tomas von Brömsen. Filmen beräknas ha premiär under 2017.

LÄS MER: Robert Gustafsson hoppar av huvudrollen i Filip och Fredriks film

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.