Foto: AP/TT

Efter rykten om avhopp: Oklahomabor kan rösta på Kanye West

Uppdaterad
Publicerad

Först meddelade Kanye West att han skulle kandidera i det amerikanska presidentvalet. Sen rapporterade New York magazine att West uppges ha hoppat av. Nu rapporterar nyhetsbyrån AP att rapparen är kvalificerad att kandidera i delstaten Oklahoma.

Enligt AP har alla nödvändiga dokument signerats och avgiften på 35 000 dollar, motsvarande 318 000 kronor, har betalats.

Nyhetsbyrån skriver att Oklahoma är den första delstaten i vilken West uppfyllt ansökningskraven i tid för att kunna bli presidentkandidat. Han är en av tre kandidater utanför det gängse partisystemet i delstaten. De andra två är konsertpianisten Jade Simmons och kryptovalutaentreprenören Brock Pierce.

Menar han allvar?

Samtidigt kommer motstridiga uppgifter om huruvida West fortfarande menar allvar med sin kandidatur. Han har dessutom missat deadline för att ansöka om att få stå på valsedeln i flera delstater.

New York magazine rapporterade att Wests medarbetare sagt att han hoppar av, medan TMZ skriver att West skickat in dokument till federala valnämnden där han utsett en kampanjkommitté.

Det var i början av juli som Kanye West meddelade sin kandidatur på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.