Bild ur FIFA 22. Foto: Pressbild EA

Speljätten tar bort alla ryska lag i FIFA och NHL

Uppdaterad
Publicerad

Electronic arts tar bort alla ryska lag i fotbolls- och hockeyspelen FIFA och NHL, det uppger spelstudion på Twitter. Beslutet omfattar både landslag och klubblag.

Till följd av invasionen av Ukraina plockas nu Rysslands klubb- och landslag bort från spelen FIFA och NHL. Det meddelar utvecklaren EA sports på sin Twitter.

– Vi står i solidaritet med folket i Ukraina och i kör med andra aktörer vädjar vi om fred och ett slut för kriget, skriver EA sports.

EA sports är del av Electronic arts som ligger bakom spel som Battlefield, The sims och ett flertal Star wars-titlar.

Ukrainas vice premiärminister i öppet brev

Beslutet att helt plocka bort ryska lag kommer efter ett öppet brev till spelindustrin från Ukrainas vice premiärminister Mykhailo Fedorov, rapporterar NME.

I brevet nämner han Xbox och Playstation men vädjar också till ”alla spelutvecklare och esports-plattformer” att tillfälligt blockera alla ryska och belarusiska konton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.