Grimes och Elon Musk syntes för första gången tillsammans på Metropolitan Museums kostymgala 2018. Arkivbild. Foto: Charles Sykes/AP/TT

Elon Musk och Grimes får inte döpa sitt barn till ”X Æ A-12”

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Grimes och Space X- och Teslaentreprenören Elon Musik har döpt sin nyfödda son till ”X Æ A-12”. Men enligt TMZ kommer namnet inte att kunna registreras på födelsecertifikatet i Kalifornien, då siffror och symboler inte är tillåtna i människonamn.

När den vanligtvis skämtsamme Elon Musk i måndags presenterade namnet på sin nyfödda son, ”X Æ A-12”, på Twitter var det många som trodde att han skojade. Och sedan dess har namnvalet florerat i olika memes på sociala medier där många frågar sig hur det egentligen uttalas.

Grimes förklarade på Twitter namnets mytologiska betydelse. X representerar en okänd variabel, Æ är den ”alviska” stavningen av Grimes namn och A-12 är en flygplansmodellen som användes av amerikanska underrättelsetjänsten CIA under det kalla kriget.

Kan nekas

Enligt kalifornisk lag får dock ett förnamn bara innehålla de 26 bokstäver som ingår i det engelskspråkiga alfabetet. Därmed kan namnet komma att nekas.

Grimes och Elon Musk har varit ett par sedan maj 2018 och avslöjade i januari att de väntade sitt första gemensamma barn.

Tre veckor efter att paret annonserade det ovanliga barnnamnet på Twitter skriver Grimes nu på Instagram att de byter namn på bebisen. Istället för X Æ A-12 ska barnet istället heta X Æ A-Xii.

”Romerska siffror, ser bättre ut ärligt talat”, skriver hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.