Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Elvis Evolution” kommer ha premiär i London i november. Foto: EBU

Elvis Presley återuppstår på scen – som hologram

Uppdaterad
Publicerad

Abba, och Tupac har gjort det förr. Nu blir det även möjligt att se Elvis Presley på scen i med hjälp av AI och holografisk projektion i showen ”Elvis Evolution”.

Det utlovas en ”uppslukande konsertupplevelse” som kommer att ha premiär i London i november. Fler shower planeras också i Las Vegas, Tokyo och Berlin.

Det är med ny teknik samt tusentals foton och videoklipp som man framställt en digital Elvis i naturlig storlek.

Showen är en hyllning till Elvis liv och musikaliska arv och kommer efter att Authentic Brands Group, som äger rättigheterna till Elvis stora arkiv, kommit överens med brittiska underhållningsföretaget Layered Reality.

Flera hyllas i form av hologram

Initiativet kommer efter jättesuccén med ”Abba Voyage”, där ”abbatarer” av de fyra Abba-medlemmarna uppträder i en specialbyggd arena i östra London. Amerikanska rockgruppen Kiss har också hoppat på tåget och kommer uppträda som avatarer.

Det har även skapats hologram av rapparen Tupac Shakur och Roy Orbison för att hylla deras arv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.