Foto: SVT

Eminem gör komedi om battle-kultur

Uppdaterad
Publicerad

Inom filmvärlden är rapparen Eminem kanske mest känd för filmen ”8 Mile” som hade premiär för 15 år sen. Nu producerar han en satirisk komedi om rimtävlingarna (battle) inom hiphop. Filmen har premiär på Torontos filmfestival.

00-talets stora hiphopfenomen Eminem blev känd för sina avancerade rim och sin kontroversiella stil, men också för att han var en av få vita rappare i USA.

Rasrelationer inom USA:s hiphopscen var också centralt i ”8 Mile” (2002) – en dramafilm där han själv spelade huvudrollen i en berättelse som hade många likheter med hans egen bakgrund. Soundtracket hamnade i musiktoppen och gav honom en Oscar för bästa musik för låten ”Lose yourself” 2003. Sedan dess har Eminem producerat ett flertal filmer som kretsat kring USA:s hiphopkultur.

Rim och rasrelationer

Nu ska han producera en ny film med en humoristisk stämning, skriver Billboard. Komedifilmen ”Bodied” ska ha en satirisk ton och kretsa kring battle-kulturen inom USA:s hiphop-scen. Eminem producerar filmen tillsammans med musikvideoregissören Joseph Kahn.

Ett centralt tema i komedin, som premiärvisas på Torontos filmfestival, är liksom i ”8 Mile” rasrelationer, men mer än så har rapparen inte avslöjat.

Joseph Kahn står för handlingen, som han utvecklat tillsammans med forne battle-mästaren och manusförfattaren Alex ”Kid Twist” Larsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.