Eminems nya album Revival är fullt av gästartister, bland andra Beyoncé, Pink och Alicia Keys. Foto: Universal Music Group/Brian Kelly

Eminem släpper ny kollaborationstung platta

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen Marshall Mathers, mer känd som Eminem, släpper sitt nionde studioalbum med titeln Revival. Plattan är fylld av tunga gästartister som Beyoncé och Ed Sheeran – näst intill varannan låt är ett samarbete.

Eminem gjorde comeback i rampljuset med buller och bång med sin Trumpkritiska freestyle på BET Hip-hop Awards i oktober. Klippet där han bland annat rappar att ”det enda han duger till är rasism” om presidenten, har över 41 miljoner visningar på Youtube.

Framgångsrik första singel

Rapparen som även är känd som Slim Shady följde upp den publika framgången med att, i november, släppa den första singeln från Revival. Låten Walk on water är ett samarbete med RnB-drottningen Beyoncé och i skrivandets stund har låten över 48 miljoner visningar på Youtube och över 50 miljoner spelningar på Spotify. 

Före oktobers politiska utspel har det varit relativt tyst från Eminem. Den förra plattan, Marshall Mathers LP2, släpptes för fyra år sedan. 

Många samarbeten

Revival har nitton spår och av dessa är hela åtta stycken samarbeten. Utöver Beyoncé och 2017 års mest spelade artist Ed Sheeran, så återfinns Alicia Keys, X Ambassadors, Skylar Grey, Kehlani, Pink, och Phresher. 

Om det digra samarbetet kommer att resultera i succé återstår att se, men Eminem är inte känd för att släppa dåliga album. Artisten har belönats med 15 Grammy-Awards och en Oscar för sin musik. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.