Kirshnik Khari Ball, mer känd som rapparen Takeoff (till vänster) sköts till döds utanför en bowlinghall i Houston. Nu är en man gripen misstänkt för mordet. Foto: TT/AP

En gripen för mordet på Migos-medlemmen Takeoff

Uppdaterad
Publicerad

Takeoff från hip hop-gruppen Migos dödades utanför en bowlinghall i Texas för en månad sedan. Nu har polisen gripit en man misstänkt för mordet.

Kirshnik Khari Ball, med artistnamnet Takeoff, tillhörde den inflytelserika och mycket framgångsrika hip hop-trion Migos från Atlanta. Stora delar av musikvärlden chockades när beskedet om att han avlidit kom den 1 november. Takeoff blev 28 år gammal.

Han sköts till döds utanför en bowlinghall i Houston i delstaten Texas i USA. Enligt polisen befann han sig på fel plats vid fel tidpunkt.

Bråk urartade

Vid en presskonferens på fredagen berättade polisen i Houston att de gripit en 33-årig man misstänkt för mord. Gripandet ska ha gått lugnt till.

Det var sedan ett annat sällskap som befann sig i bowlinghallen hade börjat bråka om ett parti tärning som situationen urartade i skottlossning. Takeoff ska inte ha varit inblandad i bråket. Två personer öppnade eld och tre personer träffades av kulorna, Takeoff var den enda som dog.

Takeoff hyllades av artistkollegor som Drake och Justin Bieber vid en minnesstund i Atlanta i förra månaden.

Videon: ”Takeoff” Kirshnik Khari Ball 1994-2022

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.