Kirshnik Khari Ball, mer känd som rapparen Takeoff är död, rapporterar bland annat The Guardian. Foto: TT/AFP

Migos-rapparen Takeoff skjuten till döds

Uppdaterad
Publicerad

Kirshnik Khari Ball, mest känd under sitt artistnamn Takeoff, har skjutits till döds i Houston i Texas, rapporterar TMZ. Han var en av tre medlemmar i den internationellt framgångsrika hiphop-trion Migos. Han blev 28 år gammal.

Den Atlanta-baserade gruppen Migos består utöver Takeoff av hans morbror Quavo (Quavious Keyate Marshall) och kusinen Offset (Kiari Kendrell Cephus).

Enligt den amerikanska nöjessajten TMZ sköts Takeoff till döds i staden Houston i delstaten Texas 02:30 lokal tid i en bowlinghall. Han förklarades död på platsen av Texaspolisen.

Miljarder lyssningar

Migos bildades 2008 och har släppt flera album, bland annat ”Yung rich nation” och albumtrilogin ”Culture” där första skivan nominerades till en Grammy.

I dag har många av Migos låtar över en halv miljard spelningar på strömningstjänsten Spotify, bland annat ”Versace”,”Motorsport” och ”Pure water”. Men störst framgångar har de rönt med låtarna ”Bad and boujee”, där de samarbetade med artisten Lil uzi vert och ”Walk it talk it” där Drake gästade.

Den senaste tiden har Takeoff och Quavo släppt musik som duo och den 7 oktober släpptes deras album ”Only built for inifinity links” och så sent som igår släpptes musikvideon till singeln ”Messy”.

Sjungit karaoke med James Corden

2018 gästade trion det populära ”Carpool karaoke” där talkshow-värden James Corden bjuder in artister till sin bil för att sjunga allsång. Något som drog stor uppmärksamhet till sig.

Klippet, där Migos-medlemmarna bland annat tar med Corden för att handla dyra märkeskläder, har i dag 61 miljoner visningar.

Kirshnik Khari Ball blev 28 år gammal.

Takeoff

Namn: Kirshnik Khari Ball

Född: 1994, Lawrenceville, Georgia

Karriär: Var med och bildade hiphop-gruppen Migos 2008, släppt soloalbumet ”The last rocket” 2018 och samarbetat med sin farbror på albumet ”Only built for inifinity links” 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.