Thomas Järvheden och Nanne Grönvall medverkar i den nya svenska uppsättningen av klassiska musikalen Annie, som ska regisseras av Eva Rydberg. Foto: TT

Eva Rydberg regisserar musikalen Annie i Malmö

Publicerad

I november är det premiär för en ny svensk uppsättning av den klassiska musikalen Annie på Nöjesteatern i Malmö.

För regin står den folkkära underhållaren Eva Rydberg.

– Annie ligger mig så varmt om hjärtat, säger hon.

Musikalen Annie sattes upp för första gången i New York i slutet på 1970-talet. Handlingen utspelar sig på 1930-talet och bygger på seriestrippen Little orphan Annie som handlar om en föräldralös flicka och hennes upprepade försök att rymma från barnhemmet hon bor på.

När Annie sätts upp i Malmö i höst är tidsandan bevarad.

– Vi funderade på om vi skulle modernisera handlingen, men kom fram till att den är bra som den är, säger Eva Rydberg.

Stor barnensemble

Artisten Nanne Grönvall och komikern Thomas Järvheden är klara för rollerna som fröken Hannigan respektive herr Warbucks. Men själva kärnan i föreställningen utgörs av en barnensemble som ännu inte har tillsatts.

– Barnen går rätt in i hjärtat på människor. Varje gång man spelar den så gråter folk.

Hon får medhåll av Järvheden:

– Det uppstår en väldigt härlig och oskuldsfull energi med barn i ensemblen. Sedan har jag tre ungar själv, och har varit programledare i Barnkanalen, så jag är van.

”Kvinnliga mästaren”

För Thomas Järvheden var Annie den första musikalen han kom i kontakt med, som sexåring, och de musikaliska numren har följt honom genom livet. Nanne Grönvall har däremot ingen tidigare relation till just Annie.

Hon tackade ja till sin roll av andra anledningar.

– När jag fick frågan visste jag inte vilka som skulle vara med och spela, men jag fick veta att Eva ska regissera. Jag har alltid velat jobba med henne, för mig är hon den kvinnliga mästaren vad gäller komik. Så svaret blev ”absolut”, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.