Experterna: Dokusåpan står stark trots skandalerna

Uppdaterad
Publicerad

Trots uppmärksammade skandaler i svenska dokusåpor finns det ingen risk att tro att dessa kommer försvinna eller förrändras. Detta tror experterna Sara Martinsson och Per Zetterfalk.

Under veckan har det stormat en debatt om svenska dokusåpor. Detta efter att en deltagare i Paradise Hotel nu misstänks ha utsatt två kvinnliga deltagare för sexuella övergrepp.

Säsongen togs bort, men enligt experterna finns det ingen risk att de svenska dokusåporna försvinner, så länge tv-bolagen tjänar pengar på dem.

Paradise hotel

– Om det är någon som tror att värderingar och den här typen av diskussioner som berör människors säkerhet påverkar tv-branschen så tror de helt fel. Tv-branschen påverkas av pengar, säger journalisten Sara Martinsson.

Speglar oss själva

Per Zetterfalk, doktor i konstnärlig gestaltning, regissör och realityexpert, tror att dokusåpan står stark trots skandalerna. Programmen speglar ”vanliga människor” och fungerar därför som ett bra forum för debatt och diskussion, menar han.

– Jag tror inte publikens intresse för de här gränserna har minskat utan de debatteras mer än någonsin förr, säger Per Zetterfalk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paradise hotel

Mer i ämnet