Operatenoren Plácido Domingo Foto: TT

Facket utreder Domingo efter övergreppsskandal

Publicerad

I somras anklagades operasångaren Plácido Domingo för sexuella övergrepp av ett flertal kvinnor. I samband med det bad facket de företag som Domoingo jobbat med att utreda anklagelserna på respektive arbetsplats. Nu inleder facket en egen utredning då facket tycker att företagen inte har gjort sitt jobb med att gå till botten med anklagelserna.

Operasångaren Plácido Domingo anklagas för att utnyttjat sin ställning och systematiskt sextrakasserat kvinnor.

Sedan anklagelserna uppdagades i mitten av augusti har fler kvinnor trätt fram och vittnat om övergrepp, däribland Domingos före detta kollega Angela Turner Wilson.

Facket inleder utredning

Anklagelserna skakar om operavärlden till den grad att fackföreningen AGMA nu startar en egen utredning av anklagelserna, rapporterar Billboard.

Det ska bero på att facket, i samband med att anklagelserna uppdagades i augusti, bad företag och institutioner som Plácido Domingo arbetat för att vidare utreda anklagelserna på respektive arbetsplats.

AGMA uppger att man inte är nöjd med resultatet och därmed gör en egen utredning.

Plácido Domingo själv nekar till anklagelserna. Operastjärnan har avbokats från ett flertal jobb sedan nyheten offentliggjordes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.