Foto: Paradise Hotel

Färdiginspelad säsong av Paradise hotel stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Den inspelade säsongen av Paradise hotel som skulle ha visats i höst ställs in. Bolaget Nent som äger TV3 och Viaplay meddelar att man återkommer 2022 med ett ”uppdaterat format” med fokus på jämlikhet och mångfald. I våras vittnade flera deltagare om att sexuella övergrepp förekommit under inspelningarna.

Höstens Paradise hotel kommer inte att visas, skriver Nent i ett pressmeddelande. 2022 kommer programmet tillbaka.

”I nya Paradise är huvudfokus att återspegla unga människors verklighet och vardag. Målet är att visa upp ett mer modernt och uppdaterat format med fokus på jämlikhet och mångfald”, skriver ägarbolaget bakom kanalen TV3 och strömningstjänsten Viaplay.

I maj avbröt Nent den pågående säsongen av realityserien som pausats i april med anledning av att två kvinnliga deltagare polisanmälde övergrepp under inspelningen av programmet. Men det är inte därför Nent stoppar den nya, färdiginspelade säsongen.

Har ni fått några indikationer på att något skulle ha hänt?

– Nej, ingenting, säger Roberta Alenius, kommunikationschef på Nent.

Hur har deltagarna i den strukna säsongen reagerat?

– Vi har en dialog med dem, men jag vill inte vara bärare åt deras reaktioner.

Kritik mot produktionsbolaget

Paradise hotel produceras av bolaget Mastiff. Nents vd Anders Jensen sade i våras att ”ett antal saker gått fel” under produktionen och att han ställt frågor till Mastiff. En av de kvinnliga deltagarna som nu är målsägande har varit kritisk mot både Mastiff och Nent, men att byta produktionsbolag har inte varit på tapeten.

– Hela nytaget är ett gemensamt projekt mellan oss Mastiff och (tv-bolaget) Banijay. Som jag ser det berodde kritiken på många olika saker och det ligger hos rättsväsendet nu. Nu ska vi tre göra ett nytt Paradise som kommer att skilja sig från det gamla, säger Roberta Alenius.

Förundersökning pågår

Har Nent vidtagit åtgärder för att inte fler övergrepp ska ske?

– Vi har alltid haft goda incidentrapporter, men sen händer det saker i alla fall och det är jättetråkigt. Vi hade redan innan påbörjat ett större projekt att göra om Paradise och det är klart att det som hände lett till att vi accelererat den processen.

I april inleddes en förundersökning som fortfarande pågår med anledning av övergreppsanmälningarna.

Säsongen som skulle ha visats under hösten var färdiginspelad med nya deltagare, skriver Aftonbladet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.